ΔΗΜ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

5 ΙΟΥΝΙΟΥ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

    «Μόνο μία Γη», με αυτό το σύνθημα ο ΟΗΕ συγκάλεσε την Διάσκεψη της Στοκχόλμης το 1972, με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας επάνω σε περιβαλλοντικά προβλήματα, που εντοπίζονταν κυρίως σε περιοχές με μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη.

      Σήμερα, 50 χρόνια μετά και με ορατή την απειλή από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής καθώς και τις επιβλαβείς για το περιβάλλον παρεμβάσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας, καθίσταται σαφές ότι ο πλανήτης Γη είναι το μοναδικό μας σπίτι, του οποίου τους πεπερασμένους πόρους καλούμαστε να διαφυλάξουμε στα πλαίσια μιας βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.

        Στην περιοχή μας βιώνουμε το αποτέλεσμα μιας ανεξέλεγκτης επενδυτικής μανίας εις βάρος  του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς  οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, που πρώτοι βιώνουν τις συνέπειες.

       Είναι σαφές ότι το καθήκον όλων μας έναντι αυτού του υπαρξιακού προβλήματος δεν εξαντλείται με τον εορτασμό και την έκδοση ενός δελτίου τύπου, αλλά με την ανάληψη πρωτοβουλιών και την ενεργό συμμετοχή μας σε δράσεις ευαισθητοποίησης και αποτροπής δυσμενών για το περιβάλλον πράξεων, από όπου και εάν προέρχονται.

Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης

Δημοτική Παράταξη Δήμου Θηβαίων

Σχετικά